Opstaan als je Valt II

‘Ehm… Ik ben een beetje underdressed’, zei Timo. Ik kon niets anders dan heel hard lachen. Voor ons kleurden 100 metallic ballonnen de mistige wereld. De pakhuizen aan het IJ lagen er grijs en grauw bij. Maar daar tussen in kleurde de wereld als in een sprookje. Er was een rode loper. Met tientallen jonge mensen in smoking en galajurk. ‘Ik zei het toch’, kon ik niet nalaten te gniffelen.

Binnen werd de sprookjeswereld alleen maar echter. Bloemen. Lachende mensen. Schalen vol oesters. Kaas en brood. De glazen waren extra gepolijst en glinsterden in het matte, warme licht.

Tussen alle mensen in vonden we Ro. In smoking. Net als de rest. ‘Wat ben je knap!’ lachte ik. Hij straalde. Als nooit te voren. Een echte man. In een prachtig pak. We knuffelden. We lachten. We spraken. We dronken. We aten.

Totdat iedereen zich langzaam naar de stoelen verplaatste  met het projectiescherm waarop groot het logo van Fifteen te zien was. Ro had verteld dat ze één voor één over de rode loper naar voren moesten wandelen. Dat moest in tien seconden gebeuren. Dan werd er een filmpje gestart waarin twee begeleiders iets over hem vertelden. Na het filmpje mocht hij een bedank woordje zeggen. Net zoals bij de Oscars. In zo’n zelfde smoking.

‘Komt je moeder ook?’ vroeg ik. Nee..  zijn moeder was er niet. Maar wij wel. Goddank. Wij wel.

Aan het eind van de avond waren we 3 glazen wijn, een cocktail, een pasta carpaccio, kaas, brood, oesters en veel mooie woorden verder. Buiten in de mist vonden we F. – een vriend van Ro. F. hield een betoog. Want F. was trots. Net als wij. ‘En toen zei ik tegen hem.. Als je nu niet Fifteen belt en terug gaat, dan ben je míj ook kwijt. Ja, want ik ken dat. Ik heb het zelf ook mee gemaakt. En dan moet je elkaar steunen hè. En soms moet je dan hard zijn hè.’

Ja. Dan moet je elkaar steunen. En dan moet je soms.  Moet je  harder zijn dan je wilt. Maar vandaag niet. Vandaag mogen we trots zijn. Juichen. Stralen en oogsten. Hulde aan Ro! Gefeliciteerd jongen!

 

One Reply to “Opstaan als je Valt II”

  1. Erica schreef:

    Mooi…! x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2022 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: