Liefde – Gaat de Grenzen over!

Wat doe je als je een hele leuke hobby hebt, en over 48 uur een super leuke afspiegeling van de wereldbevolking tegen gaat komen?

Ja. Inderdaad. Dan zorg je dat je die twee om de drommel met elkaar verbindt! Mocht je hobby kantklossen zijn. Of touwtje springen. Koekjes bakken. Of vogelhuisjes knutselen. Dan wordt het een aardige klus. Maar gelukkig. Gelukkig heb ik een hele makkelijke hobby! Al dan niet één van de makkelijkste denkbaar.

Je gaat zitten. Pakt een A4tje. En een zwarte stift. Schaar en plakband zijn ook handig om in de buurt te hebben. Al gebruik je die later pas.

Met de stift schrijf je in je allermooiste letters ‘Liefde’ op het A4tje. Daar onder krabbel je ‘Neem zoveel je nodig hebt’. En dan komt het leukst: Zo vaak je kunt het woordje ‘liefde’ schrijven aan de onderkant van het A4. Met daarachter hartjes. Ik garandeer je een dozijn plezier. Vervolgens knip je alle strookjes ‘liefde’ in. Zodat ze makkelijk los te scheuren zijn. En dan ga je de straat op om er de wereld mee te versieren. Een cadeautje!

Ik doe dit nu een maand of drie. En het maakt me een blijmoedig mens kan ik u vertellen. Natuurlijk is het geen tovermiddel. En loop ik ook nog geregeld verwonderd om me heen te turen. Maar toch – over het algemeen – beleef ik deze hobby alsof ik de wereldproblematiek met dit ene A4tje heb opgelost. Een heerlijk naïeve situatie. Maar wel lekker.

Dus nu ik spontaan een paar dagen naar Estland ga. En ook nog 6 uur in Helsinki rond mag huppelen. Kunt u wel raden wat ik meeneem!

In het Ests heet Liefde: Armastus. [Tja. Wie dat bedacht heeft had zeker een slechte dag]. In Finland noemen ze het: Rakkaus [ook al met zo’n voor de hand liggende klankkleur]. Twee aardige mensen die de taal spreken, hebben me toegefluisterd hoe je de rest van het A4tje vult.

Drie maanden geleden fluisterde iemand anders me al toe: ‘Annette, maak een bit.ly adresje. Dan kunnen mensen de Facebook Pagina vinden.’ Nou. Dacht ik toen nog. Nee hoor. Het is een kleine hobby. Niemand hoeft iets te vinden. En bovendien ben ik groot voorstander van ‘iets doen voor een ander zonder dat die ander dat weet’. Dus hing ik anonieme Liefdesbriefjes op. En maakte anonieme pdf.jes. Alles ging zijn gangetje.

Maar je zou wel van de zotte zijn als je in Estland de halve wereldbevolking tegen komt [ik overdrijf graag als ik iets duidelijk wil maken] en dan je hobby thuis laat. En hem ook nog eens onvindbaar houdt. Nee. Zo zot ben ik niet.

Ik heb een bit.ly adresje gemaakt dat nu vrolijk lacht op het A4tje. bit.ly/leafde is het adres. Als je het invult als internetadres kom je op de facebook pagina terecht. En dus ga ik overmorgen gewapend met heel veel Liefde in de juiste taal & een dosis vindbaarheid op reis naar het buitenland! Je kunt geen betere entree maken. Denk ik.

    

.

.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: