Loslaten

Ik zit op de bank in een stil huis. Het is fijn. Dat stille huis. Op mijn schoot ligt een bordje met gezond brood. Wat heel handig schijnt te zijn als je het druk hebt. De slechte koffie die ik ook drink compenseert de rest. Dus ben ik gelukkig nog steeds aardig in balans.

Het is een dinsdag vandaag. De datum ben ik vergeten. Ik weet alleen nog dat het ‘3 dagen voordat…’ is. Gisteren was het ‘4 dagen voordat…’ en morgen zijn het er nog twee. Maanden lang heb ik me afgevraagd hoe het zou voelen als het nog ‘3 dagen voordat…’ zou zijn. Iedereen dacht dat ik dan als een kip zonder kop rond zou rennen. Waar ze dat idee vandaan hadden gehaald is me nog steeds een raadsel, maar ze dachten het wel. Ik dacht niets, want ik wist het niet. Maar ik moet toegeven, nieuwsgierig was ik wel.

En nu is het ‘3 dagen voordat…’ en zit ik stil in mijn huis. Ik voel eigenlijk niets. Behalve, heel veel Gelukkigheid overal. Ja. Ja. Ik weet het. Dat klinkt enorm vrouwen-tijdschrifterig. Maar mooier kan ik het niet maken. Het voelt echt als Gelukkigheid. En kalm. Zo voelt het ook. Misschien dat het straks weer stopt? Als er iemand belt die iets hebben wil dat ik niet geven kan (meest voorkomende situatie dezer dagen). Maar ik vermoed het ergste. Ik vermoed dat dit Gelukkigheidsgebeuren nog een dag of 3 aanhoudt. Wonderlijk.

Je zou toch denken dat je op de ‘3 dagen voordat…’ inderdaad als een kip zonder kop rond zou rennen. Althans. Het had me niets verbaasd als het me overkomen was. Ik neem een hap van het gezonde brood. Het is nog steeds stil in huis. ‘Hoezo ren ik niet rond als een kip zonder kop?’ denk ik opeens. ‘Doe ik iets fout? Mis ik iets?’ Ik denk terug aan Ljubljana de dag voordat ze op gingen ruimen afgelopen maart. Maar vergelijken heeft geen zin. Dit is Nederland. En dit ben ik. En ik voel Gelukkigheid. Kan d’r ook niets aan doen.

Het zou toch niet echt hè? Het zal toch niet gewoon zo kunnen zijn, dat ik de hele mikmak – nu al – als een ware Boeddha gewoon super cool losgelaten heb…! Dat je dan, na een zomer vol stress, opeens bij  ‘3 dagen voordat…’ de kalmte zelf wordt. Maar ik geloof. Ik geloof echt dat het gebeurd is. Geloof ik.

En mocht het straks nog steeds zo zijn. Met al die Gelukkigheid. Dan giet ik er nog wel een grote kop slechte koffie in. Creëer wat extra stress momenten en hoop dan dat het beter gaat. Voor de balans…

One Reply to “Loslaten”

  1. Noor Bongers schreef:

    Goed gedaan. In de stilte van de storm is het heerlijk en kalm. Zorg je goed voor jezelf en neem je je eigen momenten. Er is niets anders om te doen. Genieten van dat was is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: