Project ‘IK’

En dan is het 1 januari 2013. Wonderlijk hoe zo’n kalender je het gevoel kan geven in een nieuwe wereld beland te zijn. Twee keer in een maand vond ik persoonlijk wat veel. Eerst op de 21ste december met z’n allen verwonderd zijn dat we nog leven. Om dan 10 dagen later een herhalend Hoera uit te galmen. Ik vond het wat overdadig.

Bijkomend obstakel in mijn psyche was dat Nepal al ver in het jaar 2069 leeft, en ik me bijna in schizofrene staat afvroeg hoe zich dat verhield tot de rest van de voorspellingen. Op 10 februari 2013 mogen we bovendien weer. Dan wandelt China het nieuwe jaar. Op de tweede nieuwe maan ná 21 december. Volgt u het nog?

Kortom. Je moet ergens je pijlen op richten, en in alle verwarring leek me 1 januari 2013 dan toch maar de geschikte keuze. Dus ging op 1 januari 2013 Project ‘IK’ van start. Een periode waarin ik ‘IK’ op de kaart zet. In het jaar dat we juist allemaal naar ‘samen’ gaan ga jij naar IK? Ja. Leek me juist daarom uitermate geschikt. IK wil niet zeggen dat er geen ander meer is. IK kan heel goed plaats vinden in relatie tot de rest. Misschien zelfs wel beter dan in zijn eentje. Misschien wel alleen in relatie tot de rest.

Om te begrijpen wat ‘samen‘ inhoudt, is het namelijk handig om te weten wie ‘IK’ is. Om te beginnen bij je startpunt. En van daaruit te kijken naar de reële omstandigheden. Naar daar waar je kracht ligt. Je talent. En hoe dat zich verbindt met je wensen.

Aangezien in het verleden is gebleken dat ik toch redelijk aan de weg blijk te kunnen timmeren met projecten hier-en-daar, leek het me een slim idee om dit keer van mezelf ook maar eens een project te maken. Dus op 1 januari 2013 zat ik gezellig met een oliebol en een kop koffie aan de tekentafel. Een projectplan te schrijven. Project ‘IK’.

Zonder deadline dit keer.

.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: