De Aantrekkingskracht van een Goed Idee.

Het stond nog geen twintig minuten online. Mijn nieuwe website:  ‘Duurzaam Gedrag’ .  Een plannetje dat ik vorm wilde geven onder een nieuwe naam. Met producten en een echte prijslijst. Een beetje alsof ik een nieuwe afwasborstel lanceerde. Hupsakee, de wereld in. Een paar bergpassen vol overtuigingen had ik overwonnen, en ik was zowaar meer dan tevreden met het resultaat van het nieuwe concept.

Ik had zelfs de meekijkers-stap overgeslagen. Ik had niemand gevraagd om stijlvisies, of eerste indrukken. Soms voelen dingen van begin tot eind zo kloppend, dat de uitvoering weinig tot geen energie kost maar juist inspiratie en nieuwe energie oplevert. Zo ook met mijn nieuwe website, vol concrete producten. Een tevreden mens, dat was ik.

En toen stond het dus twintig minuten online. En kwam de eerste geïnteresseerde zich melden. ‘Mag ik van jou een afwasborstel?’ vroeg ze. ‘Natuurlijk’, zei ik. ‘Ik heb er namelijk genoeg.’ Winkeltje spelen was nu al leuk. En zo makkelijk ook. Je hoeft even niet  meer uit te leggen wat je doet, wat je kunt, hoeveel geld er uitgewisseld wordt. Want dat staat allemaal in de winkel op de website. Dacht ik.

Want wat er niet op de website staat, is dat ik heel gelukkig ben met deze winkel. Dat het assortiment me aanstaat. Dat ik blij ben met de omvang, het design en de kleuren. Zelfs het aantal afwasborstels was zoals het hoorde. Een speciaalzaak zoals ze nog bestaan in de Negen Straatjes (Jordaan, Amsterdam). Ik hou d’r van.

Kennelijk had de winkel zo’n leuke uitstraling dat de eerste klant – ja, die na twintig minuten – ook meteen besloot om nieuwe suggesties te leveren. Misschien straal ik het uit of zo. Dat je gewoon alles tegen me mag zeggen. In ieder geval wel voor de mevrouw die over de drempel was gestapt. Want ze stelde meteen voor dat ik nog een nieuwe doelgroep aan kon boren. Samen met haar. ‘Ik hou graag contact.’ zei ze. ‘Je kunt je assortiment uitbreiden met dit. En met dit. En ook met dat. En. Ik denk graag met je mee’.  …

Het duurde ongeveer drie minuten voor ik de grap door had. Na een kort overleg met de spiegel kon ik er om lachen – om het waarom en het hoezo. En wat toch de noodzaak is dat er nu opeens alweer iemand mijn winkeltje wil veranderen in een warenhuis. Om vervolgens daar natuurlijk zelf een afdeling in te bemannen. Ik ben niet achterlijk. Snap ik heus wel.

Dus ik zei  ‘Nee’. En ook best nog wel op een hele vrolijke toon. ‘Nee, dat wil ik niet. Maar ik wil je wel bedanken voor dit grootse compliment. Want kennelijk is mijn winkeltje zo gezellig dat er nu al meer mensen in willen komen werken. Bedankt.’ En toen heb ik een glas wijn ingeschonken. Om daarna in stilte naar mijn nieuwe website te staren. Heerlijk. Winkeltje spelen.

One Reply to “De Aantrekkingskracht van een Goed Idee.”

  1. Daniel Wichers schreef:

    Pienter. Iets dergelijks wilde ik al toepassen op mijn zakelijke website. Nu weet ik hoe. DANK.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: