Je gaat op reis en neemt mee… #Crowdfunding

We gaan allemaal wel eens op reis. Gelukkig. Om een beetje uit te rusten. Of onze zinnen te verzetten. Want dat kan zo lekker op reis. Dan hoef je niks, moet je niks, en – mijn persoonlijke favoriet – dan is er niemand die je verleden kent. Ronduit heerlijk. Ultieme vrijheid met een retourticket naar thuis.

Ik droom vaak van op reis zijn. Al zeg ik dat meestal niet hardop. In mijn hoofd heb ik de route al gelopen, heb mensen bezocht, gerechten geproefd en avonturen beleefd. Maar van buiten is alles nog stil. Het magische moment waarop je dromen uit gaat spreken, verandert er namelijk iets. Dan verandert de droom van een verhaal waarin alles nog mogelijk is, naar de buitenwereld. Naar de plek waar de echte wereld leeft. En niet alle dromen zijn daarvoor geschikt. Althans, niet die van mij.

Toeval of niet. Al een paar dagen cirkelen er op social media twee dromen om me heen van anderen. De ene is van Dirk, die ik niet ken. Maar zijn broer ken ik wel. De ander is van Janne, die ik wel ken. Janne en Dirk kennen elkaar niet, maar ze hebben niet zolang geleden hun droom de wereld in gegooid. Niet zomaar een droom. Nee, een echte. Zo’n droom waarvan je denkt ‘Zou je dat nou wel doen?’ Ja! Dat zouden ze zeker doen!

Dirk gaat van Alaska naar Argentinië fietsen. Uhu. Fietsen. Je hoort het goed. Onderweg bezoekt hij NGO’s waar mensen die zijn fietstocht sponsoren geld aan kunnen doneren. Zo hoopt hij meer bewustzijn te creëren. De 99%Ride. 17.000 miles gaat hij fietsen. Achttien maanden lang.

Janne vertrekt uit Nederland om in een jaar tijd op elk continent duizend mooie momenten van mensen te verzamelen. Dit doet ze met PlukJeMomenten waar ze in Nederland al een tijdje mensen blij mee maakt.

En zoiets kun je natuurlijk best doen. Denk je dan. Natuurlijk is zoiets prima uit te voeren – Als je een goede fietser bent, of als je van mensen houdt en je hebt een bankrekening vol met geld. Dan zijn er ‘No worries’. Je stapt op een vliegtuig en je gaat gewoon. Maar Janne en Dirk doen dit anders. Ze gaan gecrowdfund. Wat inhoudt dat ze spullen, tickets, reiskosten, slaapplekken, media aandacht en alles wat je maar bedenken kunt – vragen aan het publiek. Aan jou. Aan mij. Aan ons!

Samen kunnen we zorgen dat hun droom uitkomt. Misschien heb je nog een oom en tante met een fietsfabriek. En willen ze Dirk zijn technisch materiaal sponsoren. Of ken je mensen in Thailand, Australie, of Singapore, waar Janne een nachtje mag logeren. Ben je vrienden met KLM? Zodat Janne en Dirk vliegtickets kunnen krijgen, of ken je gave projecten waar zij iets aan hebben tijdens hun reis? Laat het ze weten!

Want zulke grote dromen hebben het recht om geholpen te worden door ons! Zodat we allemaal durven blijven dromen, en zien dat het kan. Als we willen! 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: