Communiceren Zonder Gedoe.

‘Waar woorden stoppen gaat taal verder’. 

We zeggen allemaal wel eens iets waar we later spijt van hebben. De emotie van het moment heeft ons overvallen, en voor we het weten ontstaan er woorden die impulsief gekozen zijn. De uitdaging zit in de weg die daarna volgt, want helaas is het niet iedereen gegeven om met de juiste timing, empathie en compassie een reactie te geven als we inzien wat we anders hadden kunnen doen. ‘Toegeven dat je fout zat is zwak’ denken veel mensen. ‘Als ik nu mijn zwakte laat zien, lopen ze de volgende keer weer over me heen’. Maar juist het ontkennen van dat wat er speelt, maakt dat de kans op spanning in de toekomst alleen maar groter wordt. 

Een training communicatie & gedrag gaat in de kern over het herkennen van alle werkelijkheden die er in teamverband bestaan. Je hoeft het niet met ze eens te zijn, want juist diversiteit creëert een sterk en talentvol team. Echter, geven we te weinig ruimte aan die verschillende werkelijkheden, en laten we daardoor automatisch kansen liggen.

De training is gebaseerd op basisprincipes uit de oplossingsgerichte communicatie. Dit is een werkwijze die kortdurend en effectief is, focust op het nu (dus absoluut niet gaat graven naar zaken uit het verleden!), en ver weg blijft van therapeutische processen. Er zijn veel oefeningen aan verbonden, die ondersteund worden door theorie. Theoretische aspecten zijn hierbij ondersteunend aan de ervaring, in plaats van andersom.

De training is ook mogelijk in coachingsvorm. Hier gaat wel een intake traject aan vooraf.

© 2022 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: