WADT! Wat..? WADT! #ASNwereldprijs

Zaterdagmiddag ergens in mei 2013. Een artistiek ademend anti-kraakpand dat dienst deed als broedplaats voor mooie dingen. We lagen met flipover-vellen op de vloer, verspreid door de ruimte. Althans, ik zat. Zij lagen.

Tien jonge changemakers van de ondernemersakademie ‘Your Bricks’. Stapsgewijs leidde ik ze door een Plan Canvas – een ondernemingsplan op 1 A4-tje. In werkelijkheid iets complexer dan een A4-tje, maar dat is niet zo relevant voor dit verhaal.

Relevanter is het dat Solveig in het groepje changemakers zat. Ik noem ze changemakers, omdat ze dat zijn. Jonge mensen die op een dag wakker worden met een goed idee. Dat goede idee wordt een prachtig idee, en ze besluiten het te delen met vrienden en familie. Dan blijkt het prachtige idee een fantastisch idee te zijn, dat gedragen wordt door meer mensen. En dus gaan ze aan de slag. Om hun goede, prachtige en fantastische idee een vorm te geven zodat het kan gaan bestaan. En dat kan dan bij ‘Your Bricks’.

‘Hoe ga je?’ vroeg ik halverwege het Plan Canvas aan Solveig. ‘Nou..’ zei ze. ‘Ik vind mijn idee echt super. En ik weet zeker dat het mooi kan zijn, en goed is. Alleen, ik zou het zo graag met een team doen.’ Niet veel later – het zal een week of twee geweest zijn, sloot Annemiek aan. En samen gingen ze aan de slag.

En nu kunnen we op ze stemmen. Bij de ASN Wereldprijs. Want Solveig en Annemiek zijn aan het waarmaken wat ze dromen, en dat doen ze in een knallend tempo! Het is dan ook een enorm goed, prachtig en fantastisch idee. En het heet WADT. En hier is de stemknop. Dankjewel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: