Omarmd.

Anderhalf jaar geleden zeiden we het tegen elkaar. ‘It takes some magic to change shit into flowers’. Het was een grapje waar waarheid in verstopt zat. Ik hou van dat soort grapjes. Ze vertellen een verhaal waar we van kunnen leren, en we mogen nog lachen ook. Op hetzelfde moment. Vandaag hebben we shit in bloemen veranderd. En hoe het gebeurd is weet ik niet. En dat heet magie. 

Het is makkelijk grapjes maken over ‘shit’ met iemand die ‘natuurlijk leeft’. In de natuur dus. Met weinig middelen en weinig afleiding van de commerciële invloeden die dagelijks om ons heen zoemen. Hij heeft te maken met andere shit. Hij leeft met shit dat leidt naar compost. En compost dat leidt naar vruchtbaarheid. En vruchtbaarheid dat leidt naar groei. En groei dat leidt naar voedsel. En voedsel dat leidt naar leven. En leven dat weer leidt naar shit.

Ik woon in een stad met mensen. Vol geluid. Prikkelende momenten. Vreemde bochten en onbekende  kronkels. In een stad zijn er mensen. Met mensen is er contact. Door contact is er beweging. Door beweging kun je soms struikelen. En doordat je struikelt beland je soms in de shit.

Er is shit. In het leven. Overal op aarde. Zo nu en dan. Hier en daar. Het hoort er bij, al willen we het niet zien. We willen de vruchten van ons werk, maar niet het doorploegen van de aarde.  We willen de warmte van het zonlicht, maar niet de kilte in de nacht. Vandaag hebben we shit in bloemen veranderd. En hoe het gebeurd is weet ik niet. En dat heet magie.

We noemden het drempels. We noemden het obstakels. We noemden het draken. We noemden het shit.

We hebben het bekeken. We hebben er mee gesproken. We hebben er om gelachen. We hebben er voor gevochten. We hebben het weg gelegd. We hebben het gevoed. We hebben het gegeten. We hebben het gedeeld. We hebben het vervloekt. We hebben het omarmd. Tot het veranderde in een nieuwe plek. Een bloemenzee vol magie. En hoe het gebeurd is weet ik niet.

.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: