Eindelijk! Er komt weer een ‘Dragon Dreaming’ training aan!

Eindelijk! Er komt weer een Hollandse Dragon Dreaming training aan!

BESCHRIJVING

Dragon Dreaming‘ is een project design dat meer dan dertig jaar geleden in Australie ontwikkeld is, maar nomadisch van aard is. Hierdoor verspreidt de werkwijze zich traag en hangt er geen commerciële laag overheen. Toch is de methodiek effectiever en efficiënter dan vele andere. Founders John Croft en Vivianne Elanta ontwikkelden ‘Dragon Dreaming’ in de jaren tachtig vanuit een hybride werksituatie tussen overheid, universiteit en Aborigine tribes in Australie. Ze namen waar dat communities die vanuit andere gronden samen leefden, een duurzamer karakter hadden dan organisaties die opgezet waren vanuit rationele en statische uitgangspunten.

Ze leefden met de tribes om hier meer over te leren en creëerden werkvormen met Aborigine namen. Ook de westerse invloed vervlochten ze en verwerkten ze in Dragon Dreaming.

Beide kanten van de medaille verbonden ze met elkaar:
– Het non-lineaire handelen (lees: circulair) verbonden met lineaire elementen.
– De tijd van de klok (Chronos) werd verbonden met de tijd van de beleving (Dreamtime / Kairos)
– Voelen (Dreaming) werd verbonden aan Communiceren (Planning).
– Uitvoeren (Doen) werd verbonden aan Vieren (Celebration).

Dragon Dreaming is een methode waarbij links of rechts niet bestaat. Dit maakt het ongrijpbaar en toepasbaar tegelijk. Omdat we bij Dragon Dreaming constant uit gaan van een win (ik)- win (community) – win (service aan het collectief), gaan we voorbij aan concessies en wordt elk teamlid erkend in het geheel.

Dit vraagt veel van een team! Het nemen van een eigen verantwoordelijkheid, een gedeeld eigenaarschap en dan ook nog de juiste tools om het project tot een enorm succes te maken. Daarom is een balans tussen visie en vorm een uitgangspunt dat voortdurend terugkomt tijdens een dragon dreaming proces.

TRAINING.
Op maandag 16 januari 2017 geeft Annette Dölle een ééndaagse methode training in Amsterdam. Note: De training is het best geschikt voor mensen die al gewend zijn met groepen te werken. Meer info en aanmelden gaat via deze link op Evenbrite. Voor meer info kan je ook op de pagina hierboven in het menu klikken. 

project-wheel-300x300

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: