Dragon Dreaming Training: Praktische Tools! (27 okt.)

‘Dragon Dreaming’ project design is meer dan dertig jaar geleden in Australie ontwikkeld. Founders John Croft en Vivianne Elanta ontwikkelden de methode vanuit een hybride werksituatie tussen overheid, universiteit en Aborigine tribes. Ze merkten dat communities die samenwerkten vanuit waarden, een duurzamer karakter hadden dan als er enkel gewerkt werd vanuit een resultaat gedreven doel. Echter, dit betekende niet dat de begrotingen en plannen geen rol speelden – ze namen alleen een andere plek in. 

Het non-lineaire handelen werd verbonden met lineaire elementen. De tijd van de klok werd verbonden met tijd van de beleving. Voelen (dreaming) werd gelinkt aan communiceren (planning) en handelen (doing) aan vieren (celebration). De methode gaat uit van een constante win (ik) – win (community) – win (society) situatie en gaat voorbij aan team consensus. Dit vraagt veel van een team: eigen verantwoordelijkheid, gedeeld eigenaarschap en concrete werkvormen waar taken in uitgevoerd worden.

Dragon Dreaming project design is geen ‘hype’ methode. Het is nomadisch van aard en wordt overgedragen via trainingen, projecten en sessies. Het design is hierdoor met name in Zuid Amerika en eco-movements zeer bekend. In Nederland zijn er twee trainers werkzaam (Kees Voorberg en Annette Dölle).

Praktische Tools:

Vorm zonder visie is een lege huls, maar visies zonder vorm eindigen vaak wollerig en vaag. De synthese van beide creeert de magie die bij projectprocessen/verandertrajecten zo noodzakelijk zijn. Op deze dag werpen we een korte terugblik op de eerste dag en springen vervolgens naar de fase waarin projectprocessen van eerste idee de brug maken naar de communicatie. De uitdagingen in deze fase liggen vrijwel altijd binnen communicatie, verwachtingen en verschillende inschattingen van tijdsbesef.

Concrete tools waar we mee werken zijn: ‘Pinakarri’, ‘Karrabirdt‘, ‘Goal setting’, het werken vanuit taak in plaats van rol, begrotingen maken en de wel/niet aanwezigheid van geld. 

Voor wie? Deze dag is zeer geschikt voor mensen die midden in grote projecten zitten, op het punt staan transformatieve schakels binnen een onderneming te maken, en mensen die Dragon Dreaming goed kennen, maar hun werkvormen willen ‘opfrissen’.

Wanneer? Vrijdag 27 oktober 2017. 

Waar? MeetBerlage, Amsterdam (5 min van het Centraal Station)

Aanmelden: Via de link op eventbrite

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: