Coaching In Company

Elk teamlid is verschillend, en om te excelleren in welke taak dan ook, is het belangrijk te kijken naar de relatie tussen mensen, de werkzaamheden en de recente uitdagingen die er spelen op de werkvloer. Zeker in een tijd waarin alles verandert, is ‘werkelijk kijken’ van groot belang.

Wat gaan we doen?

 • Het aantal sessies verschilt per deelnemer en wordt onderling afgestemd.
 • Per traject wordt bekeken welke thema’s ter sprake komen.
 • Iedere deelnemer houdt zelf een digitaal ontwikkelplan bij van het traject.
 • Verantwoordelijkheid voor succes van het traject ligt bij de deelnemer.

Sessies

 • Een sessie duurt tussen de 75 en 120 minuten.
 • Vindt plaats in een horeca gelegenheid of kantoorruimte. [Samen af te stemmen].
 • Tarieven: Non Profit: € 80,- ex. btw. Profit & Commercieel: € 110,- ex. btw.

 

Voor Wie?

Voor mensen die zich in het volgende voorbeeld herkennen: Je werkt bij een organisatie en hebt een idee. Een idee om binnen het bedrijf/organisatie een vernieuwing door te voeren. Het is nog vaag, of heeft al dromerige vormen aangenomen waar je op stiekeme momenten over nadenkt. Vragen als ‘Wat als..?’ en ‘Hoe dan..?’ gaan door je hoofd. Elke keer als je er met iemand over in gesprek bent ervaar je enthousiasme, en ook je werkgever is enthousiast en geeft je ruimte. Maar eenmaal thuis stopt dat gevoel. Je weet niet waar je beginnen moet, en je bent ‘bang’ voortdurend de verkeerde keuzes te maken. Je zoekt naar een juiste aanpak om dit project ‘handen en voeten’ te geven.

 

Inhoud

Het eerste gesprek is oriënterend. Ik werk erg zelf-gestuurd, dus is het van belang als er een basis van vertrouwen ligt. Tijdens het eerste gesprek kijken we ook naar de talenten die je van jezelf kent, en naar het netwerk van mogelijkheden (SWOT). Vervolgens maken we een keuze of we samen verder gaan en op welke manier we dat gaan doen. Dit gesprek duurt, in tegenstelling tot de andere sessies altijd 90 minuten.

Kiezen we ervoor om samen verder te werken, dan komen de volgende thema’s aan bod:

 • De ‘kleur’ van je persoonlijkheid binnen je project/onderneming/evenement
 • Marketing vormen – Wat past bij jou en het bedrijf waar je werkt?
 • Plan Canvas – Een ondernemingsplan op één flipover vel.
 • Verdienmodellen.
 • Dragon Dreaming Projectwiel.
 • Dragon Dreaming Karabirrdt.
 • Organiseren zónder geld.
 • Je netwerk betrekken en/of een nieuw netwerk creëren.
 • Pitchen/presenteren van je plan [dit doen we in een klein groepje].
 • Obstakels of Uitdagingen. Hoe herken je het verschil.

Een methodiek die altijd door mijn werk heen loopt is ‘Dragon Dreaming’. Dit is zowel een project design als een levensstijl. Op de pagina over Dragon Dreaming kun je er meer over vinden.

Werkvormen

Daarnaast werken we gedifferentieerd. Dit houdt in dat we verschillende werkvormen afwisselen. Ieder mens heeft voorkeur leerstijlen. Samen bespreken we tijdens het eerste gesprek op welke manieren jij het makkelijkst leert. Deze vormen verwerken we in het traject. Dit zal o.a. bestaan uit reflecterende dialogen, kennisoverdracht, visuele opdrachten, video en audio opdrachten, schrijf- en beeldende opdrachten, en meer.

Over Annette Dölle

‘Sinds 2001 geef ik als zelfstandige met het geven van presentatie training aan de directie van een trainingsbureau. Het maakte me gelukkig, maar ik was nog erg jong. Daarbij volgde ik een vierjarige theateropleiding, en was nog niet klaar voor het ondernemerschap. De jaren die volgden specialiseerde ik me binnen organisaties (speciaal onderwijs, sociale hulpverlening) in gedragsveranderingen, systemische processen en conflicthantering. Ik werkte met gezinnen met psycho-sociale en psychiatrische problematiek, en trainde 4 jaar lang jonge mannen (16 – 26 jaar) met een licht verstandelijke beperking en een detentieverleden.

Over gedrag, communicatie en procesontwikkeling weet ik ondertussen een heleboel. Over mezelf ook. En met ondernemersbloed van beide familiekanten, kon het niet anders dan uiteindelijk toch volledig zelfstandige te worden. Ik initieerde in 2012 een landelijk evenement – ‘KeepItCleanDay’ waarbij we het land in één dag opruimden. Dit deden we zonder geld. In 2013 initieerde ik ‘Uitgestelde Koffie Amsterdam’, waarbij we proberen verschillende doelgroepen door middel van koffie aan elkaar te verbinden. Op dit moment schrijf ik een boek over mijn avonturen, geef trainingen en lezingen.’

Contact

Ik ben te bereiken via de telefoon op 06.26715406 of via annettedolle@gmail.com . Ik hoor graag van je!

 

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: