Dragon Dreaming – 5 daagse leergang.

Tijdens de 5-daagse leergang Dragon Dreaming kijken we gelaagd en met aandacht naar verschillende stappen binnen projectprocessen. We werken aan de hand van je eigen casus, en professioneel proces. Dankzij korte periodes tussen de trainingsdagen in, is er de mogelijkheid om op alle lagen te ontwikkelen en te leren!

 

Dragon Dreaming Project Design.

Dragon Dreaming komt oorspronkelijk uit Australie (Perth), waar het door Vivienne Elanta en John Croft ontworpen is. Zij creëerden een methodiek waarin de wijsheid en waarden van de Aboriginals (en inheemse culturen) een evengrote rol speelt, als de westerse management structuren. Een methode waarbinnen zowel het rechterbrein als het linkerbrein ruimte krijgen en een bijdrage leveren aan het project of product waaraan gewerkt wordt. Dragon Dreaming is met name geschikt voor projecten en teams.

In 2006 kwam de methode naar Europa toen John Croft zich hier, na het overlijden van Vivienne, een periode vestigde.

5-Daagse Training: 

Dag 1. Verbinden & Visie.

Dag 2. Droom Stage & Projecten.

Dag 3. Plannen & Strategie.

Dag 4. Uitvoeren & Managen.

Dag 5. Celebration & Reflectie.

 

Trainer. Annette Dölle

Annette Dölle werd eerst jenaplan- en freinet juf in het spec. onderwijs. Deed een 4jarige theateropleiding. Werd toen hulpverlener met wajong jongens uit detentie, studeerde culturele en stadssociologie, kreeg een burnout. En besloot het daarna alleen nog maar op haar eigen manier te doen.

In 2012 initieerde ze KeepitCleanDay waarbij ze de filosofie en processtappen van Dragon Dreaming gebruikte. Van daaruit implementeerde ze de methode steeds meer in haar dagelijks leven. In het voorjaar van 2014 werd ze trainer in de methodiek. Ze coacht andere facilitators, begeleidt projecten en geeft trainingen.

vorm_08-e1434881825260

 

Dag 1.

Bij Dragon Dreaming begint alles met ‘Celebration’ een werkvorm die we in Nederland herkennen van de gesprekjes bij het koffiezetapparaat, de borrel, of tijdens het eten. In Nederlandse organisaties celebraten we veel met eten. Een moment om te reflecteren en het succes te bespreken. De essentie van celebration is dat er werkelijk contact is, in relatie met elkaar. Met luchtigheid en positieve energie.

Deze eerste trainingsdag beginnen we dan ook vanzelfsprekend met vieren. Van daar uit gaan we naar de visionaire achtergronden van Dragon Dreaming. Deep Ecology, de blik op de aarde, natuur, en de mensheid daarbinnen. We werken praktisch met ‘Charismatische Communicatie‘, ‘Pinakarri’, win-win-win situaties, en uiteraard het projectwiel waar alles om draait.

 

vlak-5-geel (1)

Dag 2.

Op dag twee maken we de verdiepende link met projecten en teams. Dragon Dreaming is een methode die het best geleerd wordt door ervaring. Het lichaam, onze gevoelens – ze spelen allemaal een rol in het creëren van succes. En dat werkt niet als je enkel theoretisch aan de slag gaat.

Vandaag pakken we de losse stappen van het projectwiel op, in relatie tot de projecten. We richten ons op de droom-fase, doen een droomcirkel (of twee), en bespreken de rol van de initiatiefnemer en hetdreamteam. Ook onderzoeken we de werking van het‘Honingratenmodel’ / Empty Centered Organization.

vlak-5-rood-1350

 Dag 3.

Vandaag nemen we de drempel naar de plan-fase. Plannen vindt plaats in het linkerbrein, waardoor gevaar voor ‘analysis paralysis’ op de loer ligt. Het risico om in onze ‘Ja, maar’ te schieten, en in debat en discussie te vervallen. Deze fase is de meest uitdagende binnen projecten. Hier komen de verschillen en belangen van mensen aan het licht. Om dit zo goed mogelijk te stroomlijnen, heeft Dragon Dreaming werkvormen ontwikkeld die alle elementen van ons brein verbinden en zo de luchtigheid en het plezier bewaren.

We werken praktisch aan de werkvormen ‘Objectives & Goal’, ‘Karabirrdt’, de begroting en tijdsplanning van een project. Daarnaast leggen we Tuckman’s Stages en Community Building onder de loep. Uiteraard eindigen we de dag met celebration.

10576911_694496110587329_174302590248255219_n-e1434881650968

 

Dag 4.

Op dag vier beginnen we met vieren, schakelen we naar dromen, en nemen we veel tijd om het proces tot dan toe te resumeren. Aan de hand van werkvormen die tevens goed zijn om in teambuildingsprocessen te gebruiken.

We nemen vandaag de stap naar de ‘Doing’ stage. Een uitvoerende fase waarin alles dat we in de plan fase bedacht hebben, geïmplementeerd, gemanaged en gemonitord wordt.  Vaak is er verwarring over deze stappen binnen de fase. Want, ze zien er behoorlijk administratief uit. En dat zijn ze ook, tot op zekere hoogte. Vandaag verdiepen we ons in de stappen binnen deze fase, en de draken die zich voordoen.

fusing_glassline-groen-5320110-e1434882178364

 

Dag 5.

De Celebration fase! Aan de hand van reflectie en dialoog, bekijken we de processen die we gewandeld hebben. Welke vaardigheden we verworven hebben, of er transformaties in ons denken en handelen heeft plaats gevonden, en welke AHA-momenten tot grote veranderingen hebben geleid.

Tijdens de hele leergang werk je – naast het projekt/team dat je vanuit je professioneel handelen meeneemt – ook aan je persoonlijk projekt. Hierin verzamel je dromen, aha-momenten, belangrijke reflecties en theoretische inzichten. Dit vraagt weinig extra tijd naast de leergang, maar als je wilt kan je er flink in uitpakken. Ook het persoonlijk projekt wordt vandaag gevierd en afgerond. De training wordt afgesloten met een certificaat van deelname.

 

 

Kosten. 

Er wordt gewerkt met drie tariefgroepen.

1. Studenten / Uitkeringsgerechtigden    € 400,-

2. Zelfstandig Ondernemers / Particulieren  € 750,- ex. btw.

3. Corporate  € 1250,- ex. btw.

 

PRAKTISCHE INFO & AANMELDEN.

Data: Maandag 31. augustus 2015 | Dinsdag 8. september 2015 | Maandag 21. september 2015 | Donderdag 8. oktober 2015. | Donderdag 15. oktober 2015

Note: Bij meer dan twaalf inschrijvingen, start er een tweede groep.

Tijd: 9.30 uur – 17.00 uur.

Lokatie: Midden Nederland.

AANMELDEN:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d