Dragon Dreaming Projectbegeleiding

Dragon Dreaming is een projectmethodiek die – vanzelfsprekend – het meest geschikt is voor groepen mensen tijdens een project. Mensen die, om welke reden dan ook, bij elkaar gekomen zijn om een project succesvol neer te zetten. Soms start dit met een idee/ intentie / droom van een teamleider of individu, soms is er al een groep aanwezig die graag een doorstart wil maken.

Werkend vanuit Dragon Dreaming is de eerste fase altijd de fase waarbinnen de droom wordt gedefinieerd. Aan de hand van een werkvorm gebeurt dit op een heel concrete manier. Van hieruit wordt de drempel over gestapt naar de plan-fase. Een periode waarin er aan de strategie, doelstellingen en budgetten wordt gewerkt. Ook hier gebruikt Dragon Dreaming bijzondere werkvormen. Zo is een to-do lijst binnen Dragon Dreaming een ‘Karabirrdt’ (spinnenweb) en bestaat het uit taken die soms lineair en soms non-lineair worden ingedeeld en uitgevoerd.

Dit alles wordt ondersteund door een holistische manier van werken. Wat betekent dat hoofd, hart en handen meedoen tijdens het hele proces. Ontspanning en momenten vieren is een essentieel onderdeel binnen Dragon Dreaming. Dit kan op allerlei manieren een plek krijgen. Elke groep vindt daar zijn/haar eigen vormen voor.

Als het project tot realisatie is gekomen tijdens de doe-fase, volgt er een celebration-fase. In deze periode worden de nieuwe vaardigheden van de deelnemers verzameld, worden resultaten getransformeerd en wordt het succes geoogst. Een goede afronding van een project wordt vaak onderschat. Om opnieuw te kunnen dromen, is het oogsten van een succes essentieel.

Hoe wordt een Dragon Dreaming proces door een facilitator begeleid? 

  • Vanuit de situatie zoals het op dat moment is. Er wordt eerst een oriënterend gesprek gevoerd om te kijken of het klikt. Zo niet dan kan er door verwezen worden naar andere gekwalificeerde facilitators.
  • De proces begeleiding tijdens het project verloopt verder organisch en in flow. Er worden een aantal sessies ingepland, waarbinnen collectieve werkvormen (droomcirkel, karabirrdt, etc) worden uitgevoerd met de groep. Daarnaast zal de begeleiding afgestemd worden na aanleiding van de wensen en de situatie op dat moment.

Kosten. 

De kosten hangen van een aantal zaken af. Ten eerste of u een non-profit of een commerciële organisatie bent. Daarna gaan we kijken naar de geschatte tijd waarbinnen we concreet samenwerken. We zoeken altijd naar een win-win situatie voor iedereen, want een succesvol project staat of valt met gelukkige mensen. Als we dit tijdens een kop koffie helder hebben gekregen, maken we een financiële afspraak. 10% van de inkomsten van de facilitator zullen altijd naar een zelf gekozen project gaan ipv de portemonnee van de trainer / facilitator. Dit wordt wereldwijd door alle Dragon Dreaming facilitators en trainers gedaan.

Meer weten of vrijblijvend een kop koffie drinken? Neem dan contact op via: annettedolle@gmail.com | 06-26715406

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: