• +31 626715406
  • contact@annettedolle.nl

Lezingen

Lezingen

Annette is processor, gedragsdeskundige en groepsdynamicus. Ze werkte een decennium in het sociaal domein waar ze o.a. ex-gedetineerde jong volwassenen trainde bij het terugkeren naar de samenleving. Vrijwel elke ‘rafelrand’ van de samenleving ontving haar coaching, waarbij oplossingsgerichte handelingsperspectieven een rode draad vormen. Daarnaast intervenieert ze voor de overheid, het onderwijs (mbo en hbo), bedrijven en organisaties.

Annette initieerde in 2012 een landelijk zwerfafval-evenement (KeepitCleanDay) waar zo’n 50.000 mensen aan deelnamen. Dit kwam tot stand zonder gebruik van direct geld of papier. Ze heeft een grote fascinatie voor collectieve intelligentie, dat in al projecten te herkennen is. Daarnaast zette ze in Amsterdam ‘Uitgestelde Koffie’ op, waarbij consumenten, horeca en daklozen werden verbonden. Binnen deze projecten ontdekte ze de sociale impact van digitale middelen, dat als lucratieve hefboom kan dienen voor sociale hervormingen binnen de samenleving.

In haar lezingen werkt haar enthousiasme hierover op ongebreidelde vorm door, waarbij zelfspot niet geschuwd wordt. Ze is een ‘social’ die de wereld van tech begrijpt, door er slim op in te spelen. Ze bekijkt de wereld door een sociologische lens en deelt die onomwonden met een pragmatische dosis nuchterheid. Lezingen van Annette hebben een provocatief tintje, zetten de zaal aan het denken, zijn overvloedig gevuld met kennis, waarbij anekdotes en voorbeelden het geheel illustreren.

Annette is coauteur van de boeken ‘Easycratie in het Onderwijs’ (2019) en ‘Nooit Af in het Onderwijs’ (2019). Veld-specifieke boeken die beiden vanuit de easycratische visie een trechter plaatsen op het gehele onderwijsveld. ‘Als we toe kunnen geven dat alles goedkoper, simpeler en sneller kan, moeten we ons collectieve systeem omgooien. Waarom ons die eenvoud niet lukt is de werkelijke vraag.

THEMA’S

Mens en Maatschappij – Systeem veranderende tijden

Organisatie van het Onderwijs

Organisatie van het Sociaal Domein

De Kracht van werken op de Stoeprand

Leren (en hoe je dat regelt)

 

BOEKINGEN

Neem contact op via mail/telefoon: contact@annettedolle.nl / 06-26715406