Lezingen

 

 

Lezing KeepitCleanDay

 

Stand Up Inspiration.

 

Camino.

Asian CleanUp Conference.

 

Regelmatig vertel ik verhalen op een podium. Over organisatorische processen, large scale interventies en concrete voorbeelden die laten zien dat er vaak meer mogelijk is dan we denken.

Ik vind het belangrijk dat een spreker een combinatie meebrengt van praktijkervaring en abstracte relativering. Het moet voor alle mensen in de zaal mogelijk zijn om zich enigszins te identificeren met de spreken, danwel erkend te voelen. Daarbij is inspiratie om zelf aan de slag te gaan noodzakelijk!

Zodoende haal ik vaak de projecten aan waar ikzelf initiatiefnemer was, of nauw betrokken was (o.a. KeepitCleanDay, UitgesteldeKoffieAmsterdam, De Vluchtkerk). Op het moment werk ik aan een boek over onderwijsorganisatie gebaseerd op ‘Nooit Af’. Bij Lezingen over ‘Nooit Af in het Onderwijs’ is er een mogelijkheid om ook amuseboekjes mee te nemen.

VOOR BOEKINGEN. contact@annettedolle.nl. Of bel: 06-26715406. Als ik niet kan, of u bent eigenlijk op zoek naar iets anders, zoek dan ook gewoon contact. Ik denk graag met u mee als ik niet de juiste persoon blijk te zijn.

OVER ANNETTE DÖLLE: Wordt het liefst ‘groepdynamicus’ genoemd en werkt op het snijvlak van sociale innovatie en technologie. Was ooit leraar en ambulant therapeut in de justitiële hulpverlening, maar beweegt zich al jaren voornamelijk in het maatschappelijk domein. Ze weet als geen ander met zo weinig mogelijk geld en middelen in korte tijd veel in beweging te zetten. Op deze manier initieerde ze meerdere impactvolle initiatieven, waaronder KeepitCleanDay. Als schrijver en spreker geeft ze lezingen en les over deze manier van werken.

Annette komt uit het Friese Lemmer, waar ze opgroeide als dochter van een rayon inspecteur in de landbouwwerktuigen. Haar jeugd was gevuld met muziek en sport, waar de HAVO een faciliterende rol in speelde, dankzij bandjes en krantredacties. Het concept ‘school’ vervormde zich al snel tot vrijplaats van creatieve ontwikkeling. Na de HAVO volgden de Pabo (Jenaplan, Freinet), Frank Sanders’ Akademie voor Musical Theater, Acteeropleiding De Trap, Dramatherapie, IB-opleiding en aan de UvA Sociologie.