INTRODUCTIE lezing VBS.

Lezing KeepitCleanDay

 

 

Stand Up Inspiration.

BOEKINGEN.

contact@annettedolle.nl

Of bel, dat vind ik ook gezellig: 06-26715406. 

WERKVORM.

Afhankelijk van de tijdsduur varieert een lezing in interactie en differentiatie. 

Hebben we ongeveer 30 minuten? Dan zal de kern meer inspirerend en met grote dynamiek zijn, dan wanneer we samen een uur in gesprek gaan. Wellicht vanzelfsprekend, maar de ervaring leert dat het handig is om het te benoemen.

Bij Lezingen over ‘Nooit Af in het Onderwijs’ neem ik graag amuseboekjes voor u mee!

VERHALENVERTELLER.

 

  • Sociale Innovatie meets Digitalisering – Welke middelen kunnen een stroomversnelling veroorzaken binnen de organisatie, terwijl je toch het sociale aspect ook vasthoudt? Over tools, theorie, verschillen en obstakels.
  • KeepitCleanDay – Hoe ruim je een land op in één dag, zonder geld en papier? Over zelfsturende organisaties, decentraal organiseren en projectontwikkeling.
  • Onderwijs Organisatie – Hoe halen we de wereld meer in de school en laten chaos in de samenleving voor ons werken ipv tegen ons. Welke ingrediënten hebben we nodig? Hoe maken we de plek waar leren centraal staat, de meest innovatieve organisatie van ons land?
  • Waarom falen essentieel is om succes te bereiken. -Gedragswetenschappelijke invalshoeken verbonden met large scale projecten, anekdotes en ervaring.
  • Dragon Dreaming – Dragon Dreaming is een project design methode, ontwikkeld aan de hand van wijsheden van de Aboriginals. Deze natuurlijke inzichten werden verbonden aan westers management, wat een magische mix opleverde. Meer info over Dragon Dreaming? Check de pagina in het menu.

OVER ANNETTE DÖLLE.

Wordt het liefst ‘groepdynamicus’ genoemd en werkt op het snijvlak van sociale innovatie en technologie. Was ooit leraar, maar beweegt zich al jaren voornamelijk in het maatschappelijk domein. Ze weet als geen ander met zo weinig mogelijk geld en middelen in korte tijd veel in beweging te zetten. Op deze manier initieerde ze meerdere impactvolle initiatieven, waaronder KeepitCleanDay. Als schrijver en spreker geeft ze lezingen en les over deze manier van werken.

Annette komt uit het Friese Lemmer, waar ze opgroeide als dochter van een rayon inspecteur in de landbouwwerktuigen. Haar jeugd was gevuld met muziek en sport, waar de HAVO een faciliterende rol in speelde, dankzij bandjes en krantredacties. Het concept ‘school’ vervormde zich al snel tot vrijplaats van creatieve ontwikkeling. Na de HAVO volgden de Pabo, Frank Sanders’ Akademie voor Musical Theater, Acteeropleiding De Trap, Dramatherapie, IB-opleiding en aan de UvA Sociologie. Niet verrassend dat ze enkel de Pabo afmaakte en bij alle overige opleidingen in het laatste jaar stopte.

Haar leukste onderwijsherinnering is de 1ste lesdag op de Pabo, toen bleek dat er ter plekke in de gymzaal klassen moesten worden gevormd. Zonder regie, voorbereiding of papier. In elke hoek moest zich als vanzelf een groep verzamelen. 75 studenten die opstonden en de eerste stappen naar zelfredzaamheid zetten. Vijf minuten werk. Klaar!

%d bloggers liken dit: