KeepitCleanDay!

Op 3 mei 2008 maakte Estland in één dag met meer dan 50.000 mensen het hele land zwerfafval vrij. Er werd een filmpje gemaakt dat de wereld rond ging. Ik zag dat filmpje voor het eerst via  Durftevragen. Wat me raakte was dat iemand een buitengewoon goed idee had, en dat er een tijdje later 50.000 mensen dat idee aan het waarmaken waren. Zo simpel kon het dus. Nadat 16 andere landen hun land ook opgeruimd hadden, bedachten ze dat je het ook met de hele wereld kunt doen. In zes maanden tijd. Van 24 maart – 25 september 2012 werd de WorldCleanUp georganiseerd, en ruimden er wereldwijd ongeveer honderd landen hun zwerfafval op.

In januari 2012 nam ik, samen met Kaire, Janne en Jacqueline deel aan de WorldCleanUp conferentie in Tallinn (Estland). Gewoon voor de lol eigenlijk, op dat moment. Een week later besloot ik in Nederland aan de gang te gaan, en dat liep een beetje uit de hand… ;-)

Ik gooide er een Hollands sausje overheen, en ging aan de slag. Ik bedacht een naam: Keep It Clean Day! en koos een datum: 21 september 2012. En toen gebeurde er wat er in Estland ook gebeurd was – Mensen sloten zich aan, en langzaam werd de community steeds groter en diverser. Op vrijdag 21 september ruimden ze in 120 gemeenten in Nederland hun zwerfafval op! Het was ons gelukt! Zonder geld uit te geven en zonder een stichting op te richten. Gewoon, met een goed idee en een boel lieve mensen.

AfvalHeld1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.