Projecten

Op het moment dat ik me realiseerde dat ik het best functioneerde binnen een project, viel er een last van mijn schouders. Dit ontdekte ik gelukkig vrij vroeg in mijn leven, dus dat scheelt weer voor het verdere verloop. Het voordeel van het hebben van een project (dat ook prima binnen loondienst verband kan) is dat je altijd weet dat het zich uitstrekt over een bepaalde tijd. Het is eindig. En te overzien. En daardoor eenvoudig om je energie en je committent te verbinden. In tijden waarop je liever iets minder activiteiten op je bordje wilt, is het dus ook gemakkelijker om ruimte te creëren. Voor mij persoonlijk ideaal, want zo hou ik het leven gevarieerd en beleef het als een vakantie.

Uiteraard zijn er ook nadelen. Het grootste nadeel is wat mij betreft de verantwoordelijkheid die je voor je eigen leven draagt. Nu doen we dat allemaal dagelijks, maar op het moment dat je een langdurige vastigheid loslaat en in het tijdelijke proces stapt, verschuift de nuance een beetje. Leven in de flow is heerlijk, met de uitdaging dat je goed bij jezelf moet blijven om te voelen èn te bedenken op welke manier je gezond blijft. Ik heb hier in gefaald (2011) en werd dus fysiek ziek. Het was een flinke klap in het gezicht. Maar het maakte me alerter, bewuster en uiteindelijk.. dus gezonder dan daarvoor. Vallen is niet erg, het gaat er om hoe je opstaat.

Op de tabbladen op deze website kun je mijn projecten volgen. Sommigen duren lang, anderen iets korter. Sinds juni 2014 ben ik de projectmethodiek Dragon Dreaming meer gaan omarmen. Door trainer te worden in deze proces stijl, creëerde ik meer kennis en inzicht, die ik nu efficiënt in kan zetten. Het verschil is dat ik nu ook individuele projecten heb gecreëerd, met een kop en een staart. Alle projecten zijn eenvoudiger te onderscheiden van elkaar, en makkelijker te ‘parkeren’ als er tijdelijk ruimte nodig is voor iets anders. Het enige dat dit vraagt is een heldere droom, een efficiënte planning, een actieve beweging naar buiten, en een constant besef van oogsten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.