#MakeTodayCount

annette

Volgen doe je zo.

Vele wegen leiden naar Rome, maar als je niet onderweg gaat kom je natuurlijk nooit aan. En daarom begint dit project op een willekeurig moment in de tijd. Elk moment is het goede moment. Dus vandaag [21 mei 2016].

Als je mijn werk wilt volgen, dan gaat dat het gemakkelijkst via instagram. Een andere mogelijkheid is linkedin. Of twitter. Daar post ik elke dag een foto. Als je vragen & suggesties hebt, mag je altijd mailen! annettedolle@gmail.com 

I.

#MakeTodayCount

Er zijn talloze media waarop je je eigen handelen delen kan. Wáárom dan dit? Om de simpele reden dat mijn eigen leven zo divers en rijk is en ik tegelijk zóveel tegenstellingen om me heen hoor. Op sommige plekken kan alles, terwijl bij het bedrijf om de hoek ‘niks mag‘ en het ziekteverzuim bovengemiddeld is.

Ik geloof in het domino-effect. En in die van de rimpels en de vlinders. Maar vooral geloof ik in ‘doen’. Als ik glimlach tegen de meneer op het zebrapad, welke positieve impulsen kan dat opleveren bij de mensen die hij daarna ontmoet? Wil je een verhaal delen? Zorg dan dat je aan het dóen bent, wat je vertelt. Dit project is de meest eenvoudige manier om dat te laten zien.

x

Thema’s & Werkveld.

Natuurlijk zijn er een aantal thema’s in mijn leven die flink van waarde zijn. En bovendien laten zien in welke segmenten ik aan het werk ben.

Een draad die al een paar decennia door mijn leven loopt is die van de groepsdynamische processen. Je kan me niet blijer maken, dan me naar een groep mensen te laten kijken en er beweging in aan te mogen brengen. Werkvelden en thema’s die je in #maketodaycount gegarandeerd tegen komt, zijn:

  • Het (middelbaar) Onderwijs
  • Zelfsturende Teams (profit & non profit)
  • Overheidsorganisaties
  • Theater / Taal & Muziek
x

Werk & Privé in #MakeTodayCount.

Járen heb ik er mee gestoeid, geworsteld, gedanst en gezongen – met de verbinding tussen mijn werkende leven en mijn privé leven. Dan was het weer een tijdje een diner dansant. Vervolgens belande ik onwillekeurig in Rocky I, II, III en IV tegelijk. En scheurde ik de boel weer rationeel uit elkaar.

Mijn argumenten voor een gezonde scheiding tussen beiden (waar ik er minstens dertig voor heb), heb ik tot in den treuren met mijn vrienden gedeeld. Vrienden, die daar zelf ‘niet zo moeilijk‘ over doen. En dat ook niet zo gefragmenteerd zien als ik.

#MakeTodayCount was in eerste instantie enkel bedoeld voor mijn werkende leven. Dáár gebeurt de magic. Daar ontmoet ik allerlei beloftevolle en mooie projecten, die onze maatschappij de moeite waard vinden. Maar. Je voelt ‘em al aankomen. Ze hebben me overtuigd, de vrienden. Er loopt namelijk van alles door elkaar. Hobby’s die ik inzet tijdens begeleidingstrajecten. En werk dat ik samen doe met vrienden.

Misschien is dit wel onderdeel van het hele veranderende veld waarin we ons bewegen. Misschien vervagen de grenzen op allerlei gebieden en zijn overlappingen steeds vaker voor de hand liggend. We shall see! In #MakeTodayCount kom je, als experiment, in ieder geval ook mijn moestuin tegen!

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d