Eindejaar & Nieuwjaars Geluk – teambuilding

dream-big-up

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat:                         Een teambuildingsmoment vol dromen, herinneringen en wensen.

Duur:                       Max. 4 uur.

Wanneer:               In december 2014 of Januari 2015.

Waar:                       Op uw school.

Waarom:                Omdat het nieuwe energie geeft aan een team, en onderling contact creëert dat er eerder niet was.

Kosten:                    € 600,- ex btw. [tot 20 mensen] € 800,- ex btw. [ vanaf 20 mensen]

 

Inleiding:

Weet u nog waaróm u leraar wilde worden? Weet u de eerste stappen op de PABO of Lerarenopleiding nog? Of de allereerste keer dat u les gaf aan een groep. Het zijn gedachten die we bijna allemaal vergeten zijn, terwijl ze een bron aan wijsheid bevatten. Ze zijn het vuurtje dat branden blijft op momenten dat het onderwijs (te)veel van ons vraagt. Op momenten dat er administratieve taken liggen, of als we overspoeld worden met vergaderingen. De dagelijkse handelingen houden het onderwijs (zeker anno 2014) vaak af van de oorspronkelijke droom om les te geven. Terwijl die van essentieel belang is om goed onderwijs te blijven verzorgen voor een toekomstige generatie volwassenen.

Wist u dat ze bij Google en andere innovatieve organisaties 20% van de werktijd invullen met dromen? Het is aangetoond dat onze hersenen beter functioneren als we ook ruimte krijgen om te dromen. Zodat we ons vaker herinneren waarom we doen wat we doen. In de westerse hectiek nemen we hier vaak de tijd niet voor. Terwijl de tijdsinvestering effectief meer oplevert als je op bewuste momenten ook even stil staat.

De jaarwisseling is hier een uitstekend moment voor. Geen goede voornemens of ‘stevige’ afspraken, maar teamdromen en individuele herinneringen naar het waarom van de dingen. Niet langer dan een dagdeel, maar ook niet korter dan een vervliegend moment. Inhoudelijk en met tastbare uitkomsten (mindmap en de team droomcirkel).

Inhoud:

  • Inleiding over het belang van dromen en het herinneren van wensen.
  • Verzamelen van herinneringen aan de hand van gespreksopdrachten, mindmaps en/of collage.
  • Energizer met gebruik van de verzamelde herinneringen.
  • Verbindingen maken binnen het team.
  • Activiteit: Onderwijs Droomcirkel voor 2015. [afkomstig uit de projectmethodiek Dragon Dreaming].

 

Door:

In 1999 eindigde ik de Pabo in Assen, en startte aan de Frank Sanders’ Musical Academie in Amsterdam. Vanaf dat moment combineerde ik lesgeven (in het jenaplanonderwijs, sbo en praktijkonderwijs) met het geven van trainingen en het maken van theater. Drie a vier dagen per week stond ik voor de klas. Tot ik in 2006 de overstap naar de jeugdhulpverlening maakte (gedragstrainer aan ex-gedetineerde LVB jongens vanaf 16 jaar). Het onderwijs werd een sector die ik bezocht vanuit de functie als hulpverlener, en zo leerde ik een andere invalshoek kennen. Vanaf 2012 ben ik zelfstandig ondernemer en geef vooral trainingen, lezingen en creëer sociaal maatschappelijke projecten (keepitcleanday, uitgesteldekoffieamsterdam). Maar, zo nu en dan ben ik nog invaljuf in Amsterdam als een school omhoog zit. Al deze ervaringen samen lieten me zien dat het onderwijs het verdient om meer te dromen. Dat leraren ruimte nodig hebben om ook zelf, en voor zichzelf tot inspiratie te komen. Zonder vergaderingen, maar vanuit ontspanning. Ik ontwierp deze seizoens-training, en geniet nu van het plezier dat het mij en deelnemers brengt!

Hoe:

Neem contact op via annettedolle@gmail.com of bel 06-26715406. We plannen een datum en stemmen de groep af.

 

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d