Storytelling

Een verhaal raakt. Altijd.

Als een verhaal niet raakt, dan is er iets mis gegaan in het moment van delen. Angst, anticiperen op verwachtingen en aannames, weerhouden ons er soms van om onvoorwaardelijk ons hart te openen en een verbinding tot stand te brengen. Want, wat  als dat hart onbeantwoord achter blijft? Uit angst voor dat wat eventueel zou kunnen gebeuren, proberen we het dan maar niet meer.

Maar, er is een oplossing die simpeler is dan de spreekangst! In het publiek zit namelijk áltijd wel iemand die wèl blij is met het verhaal en de verbinding die de verteller probeert te creëren. Je hoort of ziet die persoon vaak niet. Maar hij/zij is er wel. Daarnaast zijn er nog tientallen manieren en redenen om juist wèl dat podium op te stappen. Als je daar op focust, komt alles goed. Dit vergt uiteraard oefening en vertrouwen. Met het aanleren en ontwikkelen van stage-technieken, stem- en lichaamsgebruik. En precies om die reden is het volgen van een training of presentatie coaching een goed idee.

Ik werk niet met een vaste structuur om je dit aan te leren, omdat elk mens anders is en via verschillende routes op de plaats van bestemming aankomt. Samen met de spreker ga ik op zoek naar die juiste route.

Op het moment dat iemand ervaren is, zullen andere mechanismen een rol spelen op het podium, dan als dat niet zo is. Ditzelfde speelt ook mee in taalgebruik. Analytische mensen kiezen eerder voor feiten en cijfers in hun verhaal, terwijl creatieve mensen sneller met anekdotes komen. De kunst is hier een balans in te vinden, waarbij het verhaal authentiek en oprecht blijft.

TRAINING & COACHING: Ik werk in dit segment nooit met open inschrijving. Ik train en/of coach mensen enkel op persoonlijke verzoek. Daarbij gebruik ik als essentieel uitgangspunt het contact en de gelijkwaardigheid tussen mij en de ander. Van daaruit werken we, tijdens een organisch proces. De tijdsduur stemmen we samen af. Als ik denk dat je bij een andere goede trainer beter ontwikkelt, dan verwijs ik je graag door.

CONTACT: Voor meer informatie of een afspraak, neem contact op via annettedolle@gmail.com of 06-26715406. Ook is het mogelijk het onderstaande formulier in te vullen. Dan neem ik daarna z.s.m. contact op.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d