VISIE

Ik geloof heílig in het ‘butterfly effect’. U weet wel, dat als er in Brazilië een vlinder met haar vleugels klappert, dat in Texas een tornado kan creëren. Alles is verbonden met elkaar. Als we allemaal glimlachen naar de buschauffeur, zou dat zomaar eens effect kunnen hebben op zijn reactie als er even later een automobilist de bus afsnijdt bij het inhalen. Wat A hier doet, werkt door bij B.

Een andere manier van samen werken, eerlijker met een bekrachtigend bewustzijn, maakt dat ons contact met de omgeving en projectprocessen efficiënter verlopen. Zodra we leren dat relaties enkel over de verbinding gaan – en níet over wie we zijn als mens, is contact een stuk simpeler. Dit kan uiteraard conflict opleveren en een eventueel afscheid. Maar juist hierdoor brengt het sneller waardevolle verbindingen aan het licht en creëert het succesvolle samenwerkingen.

Werkwijze.

Ik werk met iedere methodiek die functioneel blijkt voor een groep. Favorieten zijn: Dragon Dreaming Project Design, Oplossingsgerichte Communicatie & Coaching, Sociocratische gespreksvoering, en Open Space. Een methode of model is een middel om ergens te komen, maar nooít het doel an sich.

Ik krijg vaak terug dat ik een eerlijke en oprechte persoonlijkheid heb. Ik werk liefdevol en confronterend.  Sommige mensen vinden me grappig, maar dat is persoonlijk. Ik kleur buiten de lijntjes, en doelgericht met het proces in het vizier. Daarnaast ligt mijn kwaliteit als trainer in het snel waarnemen van groepsdynamische processen, en het spiegelen van vermijdend gedrag.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d