Team Ontwikkeling

Ik werk met elke methodiek die functioneel is voor het team waarmee ik werk. Een methode is altijd ondersteunend ipv leidend. Doel van de sessies moet altijd team-gedragen worden.

Geschoold ben ik in de volgende werkwijzen: Competentie gericht werken, Provocatief coachen, Oplossingsgericht coachen, Dragon Dreaming project design, Differentiërend vormgeven, Conditionele gedragstherapie, Creatieve werkvormen.

Ervaren ben ik in de volgende werkwijzen: Alles hierboven + sociocratie, socratische gespreksvoering, worldcafe (op grote schaal +150 mensen) en appreciative inquiry.

Ik werkte o.a. als docent in het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs (Amsterdam), trainde ex-gedetineerde jonge mannen (leeftijd 16-26 jr) met LVB (Amsterdam) op gedrag en groepsdynamiek. Ik begeleide gezinnen met sociaal- psychische, systemische problemen (Amsterdam) en coachte startende hulpverleners in hun werkzaamheden.

 

De ontwikkeling van een team begint altijd bij het zien van de individuen daarbinnen. Van daaruit werkt de kracht naar buiten toe en kan het team excelleren. Om een team onmiddellijk in die kracht te zetten, is de (her)start essentieel. Rituelen, al is het een simpele bak automatenkoffie, informele gedragscodes en heldere lijnen tijdens een proces bekrachtigen dit.

 

CONTACT

De ervaring leert dat een telefoongesprek of kop koffie, de beste methode is om te ontdekken of een samenwerking een toegevoegde waarde voor beide partijen is.

Het zegt meer dan offertes, mailcontacten en referenties. Wilt u ontdekken of samenwerking iets kan betekenen voor uw organisatie? Laten we even bellen of een kop koffie drinken! 

Tel: 06-26715406.