Team Ontwikkeling

Ik werk contextueel, waardoor ik de methodische interventies altijd varieer en afstem in het moment. Dit betekent concreet dat een team/groep onmiddellijk deelnemer is tijdens het proces, in plaats van in de ‘consumenten’ rol te kunnen blijven hangen. Een methode hoort niet te leiden, maar altijd ondersteunend te zijn. Net zoals de doelen team-gedragen moeten worden.

De ontwikkeling van een team begint altijd bij het zien van de individuen daarbinnen. Van daaruit werkt de kracht naar buiten toe en kan het team excelleren. Om een team onmiddellijk in die kracht te zetten, is de (her)start essentieel. Rituelen, al is het een simpele bak automatenkoffie, informele gedragscodes en heldere lijnen tijdens een proces bekrachtigen dit.

Geschoold en ervaren ben ik in de volgende werkwijzen: Didactische vaardigheden, Oplossingsgerichte theorie, Competentie gericht werken, Provocatief coachen, Oplossingsgericht coachen, Dragon Dreaming project design, Differentiërend vormgeven, Conditionele gedragstherapie, Creatieve werkvormen. Sociocratie, Socratische gespreksvoering, Worldcafe (op grote schaal +150 mensen), Open Space Methodologie en Appreciative Inquiry.

Ik werkte o.a. als docent in het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs (Amsterdam), gaf vijf jaar theatertraining en regisseerde, trainde ex-gedetineerde jonge mannen (leeftijd 16-26 jr) met LVB in gedragshandelingen en groepsdynamiek. Ik begeleide gezinnen met sociaal- psychische, systemische problemen (Amsterdam) en coachte tientallen teams, startende hulpverleners, mediators, leraren, beleidsmedewerkers en zelfstandig ondernemers.

 

 

CONTACT

De ervaring leert dat een telefoongesprek of kop koffie, de beste methode is om te ontdekken of een samenwerking een toegevoegde waarde voor beide partijen is.

Laten we even bellen of een kop koffie drinken! 

Tel: 06-26715406. 

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d