• +31 626715406
  • contact@annettedolle.nl

Love – Take all you need!

Love – Take all you need!

.

.

Dear reader, 

It was a great morning in october 2011 when I was scrolling around on Facebook. Suddenly my eyes catched a picture with the words ‘Love – Take as much as you need’ in German. The sheet was hanging in Berlin, and I loved it instantly!

I decided to copy it in the Netherlands. In fact, in Amsterdam west – the area in which I’m living. I hang 3 sheets, made some pictures and – just like others did – I put them on Facebook. 

At the same time I wrote a blog about it (This one!), and shared that too. The first week was tremendous! So many people have written me lovely emails and posts. And after a week or two the most beautiful thing happened: They started to send me pictures from all over the country. Pictures with the Love Letter on it!

I made a Facebook site, called ‘Love – Take all you need’ and people joined. So now we’re off to make this a bigger and more global movement. And I would LOVE it if you join us! 

You can send your pictures to the Facebook site, or to my mailadress on annettedolle@gmail.com. Then I’ll make sure they end up at the FBsite. You can also send me pdf. documents in your own language! How awesome would that be! At the end of this page you’ll find 3 pdf. documents as an example. On our Facebook site are more examples. Be creative & Share! 

Thank you already!  Love Annette

Lieve Lezer,

In Berlijn hing een A4-tje. Met daarop de woorden ‘Liebe – Nimm soviel du brauchst’. Aan de onderkant van het A4-tje hingen losse stukjes papier die je er van af kon scheuren. Op elke stukje stond ‘Liebe’. Met een hartje er achter.

Van het plakaat in Berlijn was een foto gemaakt. En die foto stond op Facebook. En ik zag die foto. Hij inspireerde en gaf me een overweldigende glimlach. Zo simpel en eenvoudig kan geluk dus zijn.

Ik was niet van plan er ook maar iets mee te doen, behalve dan om op de ‘Like’-knop te drukken. Net zoals 1200 andere mensen voor mij hadden gedaan. Maar het liep anders… Een uurtje later,  lag er op de tafel in mijn woonkamer opeens papier. Een zwarte stift. Een rode. Een schaar en een rolletje plakband.  En weer iets later moest ik toch naar de supermarkt en onderweg hing ik de drie getekende A4tjes op. Maakte foto’s en plaatste die op facebook en twitter.

Nu zijn we twee weken verder…

Ondertussen hangt half Amsterdam vol. Hangen er A4tje met Liefde in Wijkcentra, galeries, café’s en binnenkort in het AMC. Bijna dagelijks krijg ik mailtjes van mensen die ik niet ken, en die ergens in Nederland een Liefdes-A4tje hebben zien hangen. Ze hebben er een foto van gemaakt en die naar mij op gestuurd. Foto’s vanuit Hoorn, Alkmaar, Amersfoort, Waakwijk en Nijmegen. Vandaag ontving ik een foto die genomen was in de bossen van Hoog Soeren!

Het verrast me enorm, en ik geniet met volle teugen van dit magische fenomeen. En heel graag zou ik dit wondertje uitbreiden en er nóg meer mensen van laten genieten.

Ik heb het ons allemaal makkelijk gemaakt door drie pdf.jes te maken van de verschillende A4tjes. Dus het enige dat jij hoeft te doen is ze uit te printen! Als het had gekund, had ik je er ook nog plakband bij aangeboden, maar helaas, zo ver reikt de techniek nog niet!

Hang de Liefdes- A4tjes op je werk. In de auto. In de school van je kind, of van jezelf. In buurtcentra. Bij postkantoren. Openbare bibliotheken. Kantoren. Treinstations. Overal waar jij vindt dat er even extra Liefde nodig is! Zelfs het Binnenhof lijkt me een geschikte plek! Een heel geschikte zelfs..

Geneer je niet – zelfs als iemand even naar je kijkt terwijl je het papier op plakt. Iedereen vindt het leuk. Ik dacht eerst ook ‘Waar ben ik nu weer mee bezig?’, maar het is verbazingwekkend om te ervaren dat werkelijk alle mensen dit een mooi initiatief vinden. En er zelfs strookjes van af scheuren! [Ik woon 200m. naast het ING gebouw in Amsterdam, en heb voor mijn deur al drie nieuwe A4tjes opgehangen omdat iedereen ze meeneemt tijdens de lunch!]

Heel erg bedankt namens mij & heel Nederland dat je wilt helpen dit stukje aarde een beetje mooier te maken!

De pdf.jes:

.

LIKE ons op de  Facebook Pagina! Dat vinden we super fijn, want op deze manier verspreidt het zich sneller! Je kunt er foto’s plaatsen, linkjes en al het andere dat je kwijt wilt. Je mag ook mailen naar annettedolle@gmail.com . Één keer in de zoveel dagen voeg ik foto’s toe, en neem die van jou dan mee.

Twitteren kan ook! Dankzij @kplattel is de hashtag kort en krachtig gebleven: #LTT [LoveToTake] Plaats je foto op twitter en voeg de hashtag toe, dan is je tweet makkelijk te vinden.

.

.

 

 

 

2 comments so far

Margriet KuhnPosted on6:40 am - jan 26, 2012

Geweldig Lief ! <3

erikPosted on10:47 pm - okt 24, 2011

Goede actie Annette: creatief, lief en positief. Groeten, Erik.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: