Visie

We weten allemaal dat je voor een rood stoplicht stoppen moet. Toch rijden we vaak door rood. Omdat we haast hebben, of omdat het kruispunt leeg was. En als we aangehouden worden, kunnen we onze beweegredenen exact verwoorden naar de agent. Op zo’n zelfde manier werkt dit in onze omgangsvormen. Als we haast hebben, zien we ruimte en volgen vaak ons eigen pad zonder rekening te houden met de mensen om ons heen. Niet om de ander te kwetsen, maar omdat we even vergaten om uit te kijken.

Als we op een andere manier samenwerken, eerlijker durven te zijn, en een ander bewustzijn inzetten in ons contact met de omgeving, dan verlopen zowel processen als projecten effectiever en efficiënter. Zodra we leren dat relaties enkel over de verbinding gaan – en níet over wie we zijn als mens, is contact maken stukken gemakkelijker. Dit kan uiteraard ook conflict opleveren, en afscheid. Maar tegelijkertijd brengt het sneller waardevolle verbindingen aan het licht en creëert het succesvolle samenwerkingen.

Werkwijze

Ik krijg vaak terug dat ik een eerlijke en oprechte persoonlijkheid heb. Ik werk liefdevol en confronterend.  Kleur buiten de lijntjes, en doelgericht met het proces in het vizier. Daarnaast ligt mijn kwaliteit als trainer in het snel waarnemen van groepsdynamische processen, en het spiegelen van vermijdend gedrag.

 

.

 

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d