Bottom Up Organiseren.

‘Van onder naar boven. Om ondersteboven van te raken.’ – Annette Dölle. 

Er is geen koning zonder volk. Maar een volk zonder koning lijkt daarentegen wèl mogelijk te zijn – al kunnen we daar inhoudelijk over debatteren. Pas als er synergie tussen beiden ontstaat, kan er optimaal gecreëerd worden. Om de samenleving te verbeteren, of om grote projecten tot stand te brengen. Helaas gaat dit feit niet altijd op in de praktijk, en zien we dagelijkse voorbeelden van dictatoriaal bewind voorbij komen in het acht-uur-journaal.

Om op harmonieuze wijze samen te werken met een grote groep mensen, wordt er van beide partijen veel gevraagd. Zowel van de ‘koning’ (leidinggevenden, gemeentelijke faciliteiten, bestuurders) als van het volk (de groep, burgers). Het betekent niet direct dat de rollen nu omgekeerd zijn en de burgers de totale macht hebben. Magie ontstaat als je op een manier leert samenwerken en creëren, waarbij iedereen een win-winsituatie ervaart.

Succesvol Bottom Up organiseren vraagt een aantal vaardigheden en kennis die je niet altijd van tevoren aan ziet komen. Ik ervoer dit o.a. zelf toen ik in 2012 KeepitCleanDay initieerde, en in 2013 met ‘Uitgestelde Koffie Amsterdam’.

Heeft u specifieke vragen m.b.o. training, lezingen en/of coaching, dan kunt u contact opnemen via de contactpagina. 

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d bloggers liken dit: