Reflectief Kapitaal.

‘Vang twee blikken in één oogopslag‘   

Reflectief Kapitaal is het vermogen om twee blikken te vangen in één oogopslag. Die van jezelf, en van de ander. Vaak verliezen we onszelf, zodra we ons inleven in de ander. Andersom gebeurt dit net zo gemakkelijk. Bij jezelf blijven, in contact met de ander, is een uitdaging. Maar zodra je er grip op hebt, ondersteunt het je dagelijkse handelen. Het helpt je om in balans te blijven, en volledig in het moment in contact te staan. Met jezelf en je omgeving. Mensen creëren samen een cultuur. Of ze willen of niet, in iedere groep ontstaat het als vanzelf. En omdat cultuur niet statisch is, vindt er beweging plaats. Door de tijd heen. Als een bijna onzichtbaar proces. Het is belangrijk om te blijven kijken, ook al doe je verder niets. Onder water ontstaat de stroom, en langzaam ademt het creativiteit uit. Boven water. Tussen de personen in de groep. Iedere gedragsverandering begint bij een eerste stap, die leidt naar menselijke vernieuwing. Het gebruik van Reflectief Kapitaal leidt hierdoor naar sociale innovatie. Heeft u specifieke vragen m.b.o. training, lezingen en/of coaching, dan kunt u contact opnemen via de contactpagina. 

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d