KeepItCleanDay! 21. september.2012

Op vrijdag 21 september maken we Nederland met z’n allen een beetje schoner! Opgeruimder en Groener. Want op vrijdag 21 september is het nationale KeepItCleanDay!

KeepItCleanDay is onderdeel van de mondiale WorldCleanUp die tussen 24 maart en 25 september over de aarde waait. Opruim acties die maar één dag duren, en waar aan zoveel mogelijk mensen deelnemen. Wereldwijd! 94 landen doen al mee, en wij kunnen natuurlijk niet ontbreken.

De WorldCleanUp is bedacht door een aantal landen die de jaren hiervoor het trucje al eens uitvoerden. Begonnen ooit in Estland. Op 3 mei 2008. De Estlandse organisatie Let’s Do It! , dacht ‘Ach, als het met een land kan dan kan het ook met de wereld!’ dus zijn ze aan de slag gegaan.

Tijdens de CleanUpDays wordt er voornamelijk opgeruimd in grote natuurgebieden waar zich illegale dumpplekken bevinden. Waar mensen ongestoord hun aanhangwagentje leeg kunnen kieperen, en waar niemand de baas is. Niet verwonderlijk dus, dat CleanUpDays het beste werken in landen met andere organisaties dan de onze. In Nederland, en andere westerse landen vindt andere zwerfafval problematiek plaats. Namelijk de ‘verstopte vervuiling’. Blikjes in de bosjes, plastic zakjes op de stoep en sigarettenpeuken bij de bushalte.

Dus bedachten we een plan dat aansluit bij LetsDoIt, maar dat veel Hollandser is, en bij onze bodem past. Op 21 september 2012 houden we een KeepItCleanDay! waarbij we zoveel mogelijk Nederlanders oproepen om het zwerfafval in hun directe omgeving op te ruimen. Dat kan een uurtje zijn of een hele middag, zolang er maar collectief opgeruimd wordt! Bij bedrijven, organisaties, op scholen en in gemeenten. Schoon moet het worden, en samen gaan we het waarmaken.

Het is gelukt om de handen in één te slaan samen met onze buurlanden! Op 21 & 22 september 2012 ruimen Duitsland, België, Frankrijk en Nederland met z’n allen het land op. Wij zouden het geweldig vinden als we met deze grootse actie op 23 september naar een Schoon & Opgeruimd West Europa kijken! Doe mee en meld je aan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Annette Dölle . Theme by Viva Themes.
%d